Foto's uit stoet 2006, thema mozART

De wagens verlieten om 16.45 de loods op de Afrikalaan
Ondanks de hevige regen van de vorige dag (100l/m² op een 6-tal uren tijd)verliep alles prima.

LICHTTEST op 24/08/06

De geboorte - Wonderkind - De grote tournee - Vrijheid

Salieri - Opera - Le Nozze di Figaro - Don Giovanni

Così fan tutte - Die Zauberflöte - Requiem - De doodTIJDENS DE STOET van 26 augustus (met figuratie)

Geboorte - ontwerp: Willy Coppens - bouwer: Leute en Plezier

we zien duidelijk in schimmenspel moeder en pasgeboren Amadeus op de 2de verdieping van het huis in Salzburg. Vooraan 2 van de vele duizenden toeristen die afgelopen jaar het Mozarthuis hebben bezocht en genieten van de verfrissende fontein. Middenin zit de 5-jarige Nannerl te spelen aan het clavecimbel.

Wonderkind - ontwerp: Mark De Kerpel - bouwer: Stroatluper

aan de reusachtige piano zit de nu 5-jarige Mozart. Hij componeert erop los terwijl vader Leopold de muziek noteert. De partituren vliegen in het rond.

De grote tournee - ontwerp: Mark De Kerpel - bouwer: Boterlekkers

op één van hun reizen werden ze door de slechte wegen in Duitsland en door het hondenweer overvallen. De reparaties aan de koets vergen heel wat tijd. Vader Leopold werkt naarstig door, de familie schuilt in de koets of vermaken elkaar met viool spelen.

Vrijheid - ontwerp: Rudy Vereecke - bouwer: Lochtadjuuns

Amadeus is 21, gaat voor het eerst op reis zonder vader. Veel optredens aan hoven of paleizen krijgt hij niet. Noodgedwongen moet hij optredens verzorgen voor het gewone volk, we zien hem hier op de kiosk op de Gentse kouter. Zijn moeder overleed jammer genoeg op deze reis.

Salieri - ontwerp: Mark De Kerpel - bouwer: Plasco-vrienden

de hofcomponist van keizer Jozef 2 zit reeds in het gekkenhuis, maar toch probeert hij nog steeds les te geven. Aan de piano's zien we 2 leerlingen, niet van de minste: van Beethoven en Liszt (of Schubert als je wil)

Opera - ontwerp: Willy Coppens - bouwer: De Ponkers

de symbolische voorstelling van een opera in het algemeen. De heer, de dame en de boeren staan voor de hoofdrolspelers uit de opera: de tenor, de prima donna en de castraten: de prima uomo en seconda uomo.

Le Nozze di Figaro - ontwerp Rudy Vereecke - bouwer: Excelsiorvrienden

De slaapkamer en de rozentuin waarin het hele verhaal met de vele intriges zich afspeelt.

Don Giovanni - ontwerp: Remi Coune - bouwer: Luckske I

vooraan het huis van de commendatore die door Don Giovanni wordt neergestoken. Midden het kerkhof en de kamer van Don Giovanni aan zijn feesttafel. Achteraan het stenen beeld dat op de bespottelijke uitnodiging is ingegaan.

Così fan tutte - ontwerp: Willy Coppens - bouwer: De Diva's

De prima donna en de seconda donna zitten elkaar lelijk in het haar tijdens de generale repetitie. Het schaarse publiek zit er wat verweest naar te kijken vanuit hun loge.

Die Zauberflöte - ontwerp: Remi Coune - bouwer: Dekenij Ledeberg

vooraan het paleis van de Koningin van de Nacht en de vogelkooi van Papageno. Achteraan het paleis der wijsheid met de duidelijke symbolen naar de vrijmetselarij.

Requiem - ontwerp: Pascal Deconinck - bouwer: Keizer Christof vrienden

Mozart is doodziek. Stanze, zijn vrouw is in een kuuroord in Salzburg. Hij werkt zich in Wenen te pletter om Het Requiem en De Toverfluit klaar te krijgen. Zijn leerling Susmayer helpt hem de muziek te noteren.

De dood - ontwerp: Pascal Deconinck - bouwer: FC Blijf Jong

de lijkwagen verlaat de stad, een eenzame nabestaande moet aan de stadspoort achterblijven. Vooraan het 100 jaar later opgerichte standbeeld in Wenen met de gebroken zuil en de engel als symbool voor de dood.

Miss - ontwerp: Rene Coune (+) - bouwer: Technische Dienst

Eerste eredame Fien Moerman, miss 2006 Stefanie Roos en tweede eredame Lieke Vander Elsstraeten geflankeerd door de schitterende alliumbollen.

terug naar pagina LICHTSTOET. terug naar pagina STOET.