THEMA 2013: 90...12

INLEIDING

Een beetje geheimzinnig?
Dit jaar mag de Lichtstoet 90 kaarsjes uitblazen.

Voor dit granieten jubileum wordt de reeks ("Musicals"(2009), Filmfestivals(2010), "Circus"(2011) en "Het Poppentheater"(2012)) verlaten.
De 90 wordt in de verf gezet (pardon) in wagens gezet.

Ter gelegenheid van de 90e LICHTSTOET, wou het comité - na de succesvolle serie rond de lyrische kunsten - eens iets speciaals naar voor schuiven als thema.

Na veel en lang brainstormen kwam het idee om iets te doen rond de twaalf maanden van het jaar. Negentig jaar reeds trekt de Lichtstoet door Ledeberg en telkens gingen twaalf maanden voorbij. Vandaar het nieuwe thema "90 - 12". En hoewel 90 jaar als granietenjubileum nu geen echt speciaal jubileum kan worden genoemd, werd toch teruggedacht aan de 50e Lichtstoet in 1973 met als thema "Les très riches heures du duc De Berry". Ook dit thema behandelde de twaalf maanden en de vier seizoenen van het jaar.
In het huidige concept worden de maanden of etymologisch, of symbolisch bekeken. Elke maand heeft iets speciaals of staat voor een bepaalde gebeurtenis in het jaar.
Dus variatie is verzekerd en laat ook toe met een leuk kleurpallet te werken, zodat de 90e Lichtstoet een lust voor het oog kan worden.
Het is de bedoeling er terug een ludieke en voor iedereen herkenbare stoet van te maken, waarbij het voor de ontwerpers en wagenbouwers belangrijk was om zeer open en transparant te werken, weliswaar met de nodige zin voor moderne decoratie en belichting, met een perfect aangepaste figuratie.

Klik hier voor meer informatie over de wagensterugterug naar lichtstoet